De Almenkerk Merlot is fruitig, gedomineerd door rood fruit en zwarte bessen. Het heeft een onmiskenbare elegantie en evenwicht.
De aanhoudende tannine structuur en de duidelijke mineraliteit maakt dit een uitstekend voorbeeld van hoe het koele klimaat een impact heeft. Onze Merlot gaat uitstekend samen met lichtere gerechten zoals kwartel, fazant en varkensvlees.
Land: Zuid-Afrika
Wijnhuis: Almenkerk
Druivensoorten: Merlot (100%)
Jaartal: 2015
Alcohol: 13,5%
Soort: Rood
Serveertemperatuur: 16° - 18° C
Houdbaarheid: Nu tot 5 jaar, maar perfect houdbaar tot 8 jaar mits de juiste bewaring.
Almenkerk Wine Estate is een unieke Zuid-Afrikaanse parel gecreëerd door Belgisch ondernemerschap. Het verhaal begint in 2002. Natalie Opstaele en Joris van Almenkerk beslissen om te verhuizen naar Zuid-Afrika. De papa van Joris woonde al in de Kaap. Joris gaat aan de slag bij de Wine Estate Mulderbosch. Hij leert er de eerste kneepjes van het vak. Nathalie werkt in de horeca zodat de twee net genoeg hadden om rond te komen. Begin 2004 kocht het koppel met de steun van familie en vrienden de appelboerderij ‘Jutland’ in de Elgin vallei, niet zo ver van Hermanus. Deskundigen gaven aan dat de beschikbare grond perfect was voor het maken van wijn en het telen van druiven.
In 2004 schreef Joris zich in aan de befaamde Universiteit van Stellenbosch om de theorie achter het wijn maken bij te schaven. De keuze van druivensoorten en waar hen exact te planten werd bepaald in samenspraak met professoren. Niet enkel de bodem, maar ook het aantal zonne-uren, de wind en de neerslag spelen een rol.
De Almenkerk Merlot is fruitig, gedomineerd door rood fruit en zwarte bessen. Het heeft een onmiskenbare elegantie en evenwicht.