Lismore is opgericht door de Californische wijnmaakster Samantha O'Keefe, die verliefd werd op de boerderij van 300 hectare nadat ze in 2000 naar Zuid-Afrika was verhuisd. In de loop der jaren heeft zij het landgoed omgevormd tot een van de topwijnhuizen van de regio voor koelklimaatwijnen. In 2018 werd haar harde werk erkend door de prestigieuze Cape Winemaker's Guild, die haar de zesde vrouwelijke wijnmaker maakte die tot de organisatie toetrad.
Lismore is vooral bekend om hun perfect uitgebalanceerde witte wijnen dankzij het unieke terroir van het landgoed. De wijnstokken zijn geplant op hellingen in de uitlopers van de Riviersonderend bergketen, waar de koelere omstandigheden betekenen dat de oogst meestal 3-4 weken na de meeste andere Zuid-Afrikaanse regio's valt. Deze lange, langzame rijpingsperiode helpt om echte diepte in de smaak van het fruit te ontwikkelen zonder verlies van hun natuurlijke aroma's en frisheid.
Tegenwoordig is Lismore vooral bekend om zijn uitstekende witte wijnen, zoals deze sublieme Chardonnay, die goed gedijt in de uitlopers van de Riviersonderend Mountain Range.
Gemaakt in een stijl geïnspireerd op de knisperende, verfrissende Chablis-wijnen uit het noorden van Bourgondië, is deze botteling gemaakt van rijpe wijnstokken geplant op 300 meter hoogte op afgebroken leisteen- en kleibodems. De omstandigheden hier zijn ideaal voor het maken van lichte en frisse witte wijnen dankzij het koelere klimaat, waarbij het fruit meestal 3-4 weken na de meeste andere Zuid-Afrikaanse wijngebieden wordt geoogst.
Eenmaal in de wijnmakerij wordt het fruit langzaam in hele trossen geperst en overgebracht naar een mengsel van 225, 300 en 500 liter neutrale Bourgondische vaten voor gisting en 11 maanden rijping. Dit helpt om de natuurlijke frisheid en fruitsmaken van de Chardonnay te benadrukken in plaats van veel rijke botertonen toe te voegen.