De
Chardonnay druiven groeien in
Elgin, vlakbij de Atlantische Oceaan, waar het
koele klimaat zorgt voor een langzame rijping en gebalanceerde wijn met een grote complexiteit. De
Pinotage en de Chenin bushvines of bosstokken groeien in de premium
Swartland regio. Het is er warm en droog, maar er wordt niet geïirrigeerd zodat de wortels diep gaan en geconcentreerde smaken geven in de druiven. De Nguni afgebeeld op het etiket is een bekend runderras in zuidelijk Afrika en wordt door de Zulu’s beschouwd als een statussymbool.
Deze prachtig vatgefermenteerde Chardonnay, heeft een complexe neus van limoen en rijpe peer met een boterachtige ondertoon. Het meerlagige gehemelte is gevuld met bladverliezende fruitsmaken en hoogwaardige houtkruiden en verlevendigd door een knapperig Bourgondisch zuur.
Druiven werden met de hand geplukt in de koelte van de ochtend. Na zacht persen en koud bezinken wordt het sap overgebracht naar Franse eiken vaten van 228 en 300 liter voor natuurlijke gisting. Een combinatie van 33% nieuwe, 33% 2e vulling en 33% 3e vulvaten om de cultivar tot expressie te brengen. Na de gisting ondergaat de wijn gemiddeld 10 maanden droesemcontact op de droesem. Alle batches en vatbehandelingen worden apart bewaard voor selectiedoeleinden.
Wijnland : Zuid-Afrika- Elgin
Druivensoorten: 100%Chardonnay
Neus: Droge witte wijn, op eik gegist, met een intens boeket van citrus, perzik en bloemetjes
Afdronk: Lange en crispy afdronk. Natuurlijke gisting & 11 maanden sur lie op Franse Bourgondische eik, waarvan 1/3 nieuwe vaatjes.
Food Pairing: gepocheerde zalm, of met kip, varkensvlees of pasta in een romige saus. Salades met kip, ham of kaas, denk aan caesarsalade of kipsalades met perzik, mango of macadamianoten, milde curries met botersauzen.