Door een korte passage in Frans eikenhouten vaten van 11.000 liter proeven we geroosterde karamel en ... heel subtiel ... een bonbon met rum. De smaak is fris, sappig, puur druivensap en benadrukt de mediterrane streek waar het vandaan komt. De wijngaarden met de Garnacha druif bevinden zich in Del Paraje de La Raja. De opbrengst is minder dan 2.000 kg per hectare en de productie is beperkt tot 43.000 flessen. De druiven worden in de laatste week van september met de hand geoogst in kleine kratten van 12 kilo, voor een perfecte aanlevering van de druiven tot de wijnmakerij.
Kersrode wijn met paarse rand. De neus is fruitig en bloemig, met hints van rozenblaadjes. Delicaat, elegant, met een rijke complexiteit van aroma's van rood fruit en balsamico, typisch voor de Sierra
Wijnhuis: Casa Roja
Wijnstreek: jumilla - Spanje
Druivensoorten: 100% Grenache
Soort: rood
Alcohol: 14%.
Drink hem eventueel licht gekoeld op 15-16 graden.
Foodpairing: Hoofdgerechten met rood vlees, Pasta of rijst gerechten met vlees